CM_Photogrid_1653746479052.jpg

     MESÉKKEL AZ ISKOLÁBA 


Komplex iskola-előkészítő program 30 órás Akkreditált képzés.

A képzés hatékony módszert, technikákat és eszközöket kínál a pedagógusok számára, akik szeretnének hozzájárulni az óvodás gyermekek kudarcmentes iskolakezdéséhez.

Minden gyermek életében nagy változást jelent az iskolába kerülés.

Sajnos óvodai foglalkozások nem minden esetben készítik fel a gyermeket az iskolára.

A 25-30 fős csoportban hiába a sokféle foglalkozás, a gyerekek közül mindig akad olyan, aki gyors gondolkozású, és hamar bekiabálja a választ.

Mivel a gyerekeknek (is) különböző a gondolkodásra szánt idejük, ezért egy lassabb gondolkodású gyermek hátrányba kerül, ami részben csökkentheti a motivációját, részben pedig kudarcélményhez vezethet.

Mik a részképességek?

 

A részképességek olyan alapképességek, melyek lehetővé teszik a magasabb rendű kognitív funkciók működését, pl: az olvasást, írást, gondolkodást.

Tehát a részképességek megfelelő fejlettsége szükséges ahhoz, hogy sikeresen kezdődjenek az iskolás évek.

A részképességek fejlődése az óvodáskor végére kell, hogy befejeződjék.

(Ezek a területek 3-7,5 év között fejlődnek a legintenzívebben, később a fejlődés kevés haladást mutat.)

Előfordulhat, hogy egyes részképességek rendellenesen működnek vagy hiányoznak. Mindezek a tanulásban (akár a magatartásban is!) nehézségeket okozhatnak.

Ha időben felfedjük a problémákat, lehetőség van a prevenciós foglalkozások megkezdésére, így megelőzhetjük, hogy az elsődleges tünetekre rárakódjanak a várható következmények (iskolai kudarcok, önértékelési problémák, magatartászavarok).

Az iskola-előkészítő foglalkozásokon célzott játékokkal, gyakorlatokkal készítheted fel a gyermekeket a kudarcmentes iskolakezdésre.

Továbbá megerősítheted azokat a részképességeket, melyek az eredményes tanuláshoz szükségesek. Mindezt mesék köré épített, élményalapú foglalkozásokkal!
Ebben segítségedre lesz az egyedi eszközkészlet, mely olyan OkosKaLand-os eszközöket is tartalmaz, melyek külön a képzésre készültek, továbbá komplex, kidolgozott foglalkozási tervek segítik majd a munkádat!

A háttérből pedig élvezheted a későbbiekben az OkosKaLand támogatását!


A tanfolyam specialitása, hogy online is elvégezhető.
A képzés a Mesés iskolaváró munkafüzetre épül.

 

5 fő területet fogunk lefedni minden mesével:

Motorium 

Orientációk,

Kognitív funkciók,

Nyelvi készségek,

Számolási készség


További újdonság: Az állapotfelmérést is egy mesés, interaktív foglalkozás keretében végezzük el! Azt vallom, hogy a gyermeknek nem tesztekre és feladatlapokra van szüksége, hanem játékra és mesékre! Még akkor is, amikor az erősségeit és gyengeségeit szeretnénk felmérni!

 

A tanfolyamot elvégző és sikeres vizsgát tevő pedagógus képes lesz az óvodás korú gyermek képességeit feltérképezni, és mesék köré épített fejlesztő foglalkozásokat tervezni és tartani.

A képzés ára: 140.000 Ft


A tanfolyam díja tartalmazza a speciális eszközkészletet is, többek között a Mesés iskolaváró munkafüzetet, a munkafüzethez tartozó kiegészítő kiadványt, mely mesénként és fejlesztési területenként kínál javaslatokat, lehetőségeket a fejlesztésre.

 

Ez a kiadvány tartalmazza a mesékhez tartozó, bábként használható sablonokat is. Az eszközkészlet értéke több, mint 40 ezer Ft.

Mi történik a képzést követően?

  • Élményalapú iskola-előkészítő foglalkozásokat tudsz majd tartani, mesék köré építve! Egyéni vagy csoportos formában is!

  • Az egyedülálló módszert alkalmazva népszerűek lesznek foglalkozásaid, szájról szájra terjed majd a mesés, játékos iskola-előkészítés híre, amit Te tartasz!

  • Lelkes leszel, hiszen a gyerekek fejlődnek a foglalkozásaid által, a szülők elégedettek lesznek, bevételeid pedig növekednek. (Lássuk be, ez sem utolsó szempont napjainkban!)

  • Élvezed az OkosKaLand támogatását szakmailag és emberileg egyaránt!

Helyszín: 1091. Budapest, Hurok utca 11. Zöld Kakas Líceum - VAGY Online (ZOOM)

Jelentkezési határidő:

2022. szeptember 8. 22.00

A képzés pénteki és szombati napokon lesz:

2022. szeptember 23-24. október 1. október 8.

A tanfolyamra a férőhelyek száma korlátozott!

OkosKaLand a médiában

tv2-logo-e1473318736645.jpg
Lanchid_Radio.png
musicfm.jpg
fem3_logo_green_rgb.jpg