top of page
CM_Photogrid_1653746479052.jpg

     MESÉKKEL AZ ISKOLÁBA 


Komplex iskola-előkészítő program 30 órás Akkreditált képzés.

A képzés hatékony módszert, technikákat és eszközöket kínál a pedagógusok számára, akik szeretnének hozzájárulni az óvodás gyermekek kudarcmentes iskolakezdéséhez.

Minden gyermek életében nagy változást jelent az iskolába kerülés.

Sajnos óvodai foglalkozások nem minden esetben készítik fel a gyermeket az iskolára.

A 25-30 fős csoportban hiába a sokféle foglalkozás, a gyerekek közül mindig akad olyan, aki gyors gondolkozású, és hamar bekiabálja a választ.

Mivel a gyerekeknek (is) különböző a gondolkodásra szánt idejük, ezért egy lassabb gondolkodású gyermek hátrányba kerül, ami részben csökkentheti a motivációját, részben pedig kudarcélményhez vezethet.

Mik a részképességek?

 

A részképességek olyan alapképességek, melyek lehetővé teszik a magasabb rendű kognitív funkciók működését, pl: az olvasást, írást, gondolkodást.

Tehát a részképességek megfelelő fejlettsége szükséges ahhoz, hogy sikeresen kezdődjenek az iskolás évek.

A részképességek fejlődése az óvodáskor végére kell, hogy befejeződjék.

(Ezek a területek 3-7,5 év között fejlődnek a legintenzívebben, később a fejlődés kevés haladást mutat.)

Előfordulhat, hogy egyes részképességek rendellenesen működnek vagy hiányoznak. Mindezek a tanulásban (akár a magatartásban is!) nehézségeket okozhatnak.

Ha időben felfedjük a problémákat, lehetőség van a prevenciós foglalkozások megkezdésére, így megelőzhetjük, hogy az elsődleges tünetekre rárakódjanak a várható következmények (iskolai kudarcok, önértékelési problémák, magatartászavarok).

Az iskola-előkészítő foglalkozásokon célzott játékokkal, gyakorlatokkal készítheted fel a gyermekeket a kudarcmentes iskolakezdésre.

Továbbá megerősítheted azokat a részképességeket, melyek az eredményes tanuláshoz szükségesek. Mindezt mesék köré épített, élményalapú foglalkozásokkal!
Ebben segítségedre lesz az egyedi eszközkészlet, mely olyan OkosKaLand-os eszközöket is tartalmaz, melyek külön a képzésre készültek, továbbá komplex, kidolgozott foglalkozási tervek segítik majd a munkádat!

A háttérből pedig élvezheted a későbbiekben az OkosKaLand támogatását!


A tanfolyam specialitása, hogy online is elvégezhető.
A képzés a Mesés iskolaváró munkafüzetre épül.

 

5 fő területet fogunk lefedni minden mesével:

Motorium 

Orientációk,

Kognitív funkciók,

Nyelvi készségek,

Számolási készség


További újdonság: Az állapotfelmérést is egy mesés, interaktív foglalkozás keretében végezzük el! Azt vallom, hogy a gyermeknek nem tesztekre és feladatlapokra van szüksége, hanem játékra és mesékre! Még akkor is, amikor az erősségeit és gyengeségeit szeretnénk felmérni!

 

A tanfolyamot elvégző és sikeres vizsgát tevő pedagógus képes lesz az óvodás korú gyermek képességeit feltérképezni, és mesék köré épített fejlesztő foglalkozásokat tervezni és tartani.

A képzés ára: 140.000 Ft


A tanfolyam díja tartalmazza a speciális eszközkészletet is, többek között a Mesés iskolaváró munkafüzetet, a munkafüzethez tartozó kiegészítő kiadványt, mely mesénként és fejlesztési területenként kínál javaslatokat, lehetőségeket a fejlesztésre.

 

Ez a kiadvány tartalmazza a mesékhez tartozó, bábként használható sablonokat is. Az eszközkészlet értéke több, mint 40 ezer Ft.

Mi történik a képzést követően?

  • Élményalapú iskola-előkészítő foglalkozásokat tudsz majd tartani, mesék köré építve! Egyéni vagy csoportos formában is!

  • Az egyedülálló módszert alkalmazva népszerűek lesznek foglalkozásaid, szájról szájra terjed majd a mesés, játékos iskola-előkészítés híre, amit Te tartasz!

  • Lelkes leszel, hiszen a gyerekek fejlődnek a foglalkozásaid által, a szülők elégedettek lesznek, bevételeid pedig növekednek. (Lássuk be, ez sem utolsó szempont napjainkban!)

  • Élvezed az OkosKaLand támogatását szakmailag és emberileg egyaránt!

  • Mellékállású vállalkozóként kiemelt jövedelemre tehetsz szert, miközben élvezed a munkád!

plólogó.png

AJÁNDÉK A "KORÁNKELŐKNEK"!

Ha március 31-ig jelentkezel a képzésre, akkor megajándékozlak az "Állatkerti móka" című játékgyűjteménnyel!

A gyűjtemény 10 db, azonnal használható társasjátékot tartalmaz, óvodás gyerekek számára!

Az ebook-ot az előleg beérkezése után kapod majd meg!

Helyszín:  Online (ZOOM konferencia programon keresztül)

Jelentkezési határidő:

2024. június 10.  22.00

A képzés hétköznapokon lesz megtartva:

2024. július 01-03. és július 09. 

9:00 - kb. 16 óráig

A tanfolyamra a férőhelyek száma korlátozott!

Mit mondtak mások a képzésről?


"Rita nagyon felkészült szakember, aki a tudását önzetlenül megosztottság velünk. A módszere, szemlélete fantasztikus. Nemcsak a gyerekek élvezték, hanem én is. Tanítóként, és 4 gyermek édesanyjaként kerestem az utamat. Egészen eddig. Biztos vagyok benne, hogy merre tereljem az életemet, és ehhez módszert, eszközt, tudástárat kaptam Ritától. Alig várom, hogy elkezdődjön ez a fejezet az életemben. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a képzést." (Fehér Andrea)

"Rita kedves, közvetlen és motiváló személyiségéhez, magas színvonalú szakmai munka társul. Megosztotta tapasztalatait és biztosított a támogatásáról a jövőben is. A képzés tartalmilag és szervezés szempontjából is kiváló volt. Magas szintű, gyakorlatias tudásra tettem szert." (Völgyi Tímea)


"Ritát egy végtelenül kedves, türelmes, segítőkèsz embernek, kèpzèsvezetőnek ismertem meg. Rendkívül nagy szaktudással rendelkezik. Tudását igyekszik maximálisan átadni. A kèpzès nagyon sokoldalú volt. Egy-egy mesèt több területen keresztül dolgoztunk fel. Tetszett a csoportos munka, egymás motiválása, mely mindenkiből újabb ès újabb ötletet hozott elő. Szívből ajánlom a kèpzèst mindenkinek aki mesèken keresztül szeretnè a gyerekek kèpessègeit fejleszteni, erősíteni. Köszönöm." (Szilvi)

"Rita nagyszerű szakember, rengeteg tapasztalattal rendelkezik, amit velünk is szívesen osztott meg. A képzés tematikája, anyaga remekül lett összeállítva. Sok-sok ötlettel gazdagodtam, és újabb motivációt szereztem. Megerősítést kaptam abban, hogy szükség van az iskola-előkészítő foglalkozásokra, s ehhez kézzel fogható, kész segédanyagot nyújtott. Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem és csodálatos pedagógusokkal ismerkedhettem meg!" (Mercédesz)

"A képzés alatt kiváló szakmai felkészültséget láthattam és tapasztalhattam. Rita igazi elhivatott pedagógus és oktató. Szívből gratulálok a színes ötleteihez, a jól kigondolt, megtervezett és kidolgozott munkájához, amit érthető módon adott tovább ügyelve arra, hogy
mi is folyamatosan inspirálódjunk. Emberileg és szakmailag is egy kiváló személyhez lehetett szerencsém." (Bea)


"Rita az egész tanfolyam alatt végig nagyon kedves és segítőkész volt. Hatalmas tudással és gyakorlattal rendelkezik, amit belecsempézett ebbe a képzésbe. A képzés során nagyon jó kis társaság alakult ki, jobbnál jobb ötletekkel gazdagodtunk. Ajánlom a képzést, aki egy kicsit is más szeretne lenni, új szemléletet bevinni pedagógiai munkájába. Köszönöm Rita, szuper élmény volt. " (K. B. Mariann)

"Nagyon elégedett voltam a képzéssel, sok új játékkal ismerkedtem meg, melyet fel tudok használni a mindennapi munkám során. Vállalkozó pedagógusként rengeteg plusz információval, felmérési anyaggal gazdagodtam. Mindenkinek szívből ajánlom, mert a tudás az, amit nem vehetnek el tőlünk!" (B. Klára) 

Hol találkozhattál már az OkosKaLand-dal a médiában?

tv2-logo-e1473318736645.jpg
Lanchid_Radio.png
musicfm.jpg
fem3_logo_green_rgb.jpg
bottom of page